Vragen Antwoorden Start | Contactadres | Zoeken

Tapu
Service pakketten
Transfer Taxi
Advocaten
TIJDELIJK  VERBLIJF
Vragen Antwoorden

Wat heb ik nodig om mijn onroerend goed in Turkije te verkopen?

Indien u zelf in Nederland of België verblijft, zult u iemand moeten machtigen om uw onroerend goed voor u te verkopen. MACHTIG NOOIT IEMAND DIE NIET DAARVOOR BEVOEGD IS. U kunt beter een advocaat machtigen of iemand van Alanya.net adviseursom zeker te zijn dat u uw geld ontvangt.
Voor de eigendomsoverdracht heeft u nodig:
- 1 pasfoto
- 2 kopieën van uw paspoort of reispas
- uw huidige adres
- uw Turkse belastingnummer

 

Welk percentage aan commissie ben ik verschuldigd na aankoop?

Wij hanteren een percentage van 3% behalve op de projecten Magnolia en Anadolu Yakası

Indien ik een advocaat wens in te huren, is dat bij u mogelijk?
Wij staan natuurlijk open voor de bemiddeling van een advocaat. Indien u zelf een advocaat aandraagt, kunt u die machtigen voor de hele procedure, een contract laten opstellen en samen regelen wij de afwerking van uw (ver-)koop. Wij werken ook samen met een aantal advocaten waar u –na uw verzoek- terecht kunt voor het koopcontract en die u kunt machtigen voor de hele procedure. Indien gewenst kunt u uw geld door de advocaat laten ophalen bij de bank om de verkoper/aannemer uit te betalen.

 

Kan ik de tapu (het eigendomsbewijs) op meerdere namen laten zetten?

U kunt zelf bepalen wie op de tapu wordt geregistreerd. Houdt u wel rekening met het feit dat de personen die geregistreerd worden, allen een machtiging dienen af te geven. Vervolgens zal Alanya.net adviseurs toestemming aanvragen bij het Turkse Leger voor dezelfde personen. Hiervoor is benodigd:
- 2 dezelfde pasfoto’s
- 2 kopieën van uw paspoort of reispas
- Turkse belasting nummers (tevens nodig voor het openen van een bankrekening)
- Voornaam van uw vader
Vanzelfsprekend zullen wij u de aanvraag voor u indienen en het belastingnummer voor u regelen.

 

Indien er iets met ons gebeurt, wie krijgt dan ons onroerend goed toegewezen?

We hopen dat u nog lang van uw vastgoed/investering kunt genieten. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, gaat volgens de Turkse wet het eigendom automatisch naar de nabestaanden (bv uw kinderen).
Wilt u dit anders geregeld hebben, raden wij u ten zeerste aan een testament op te laten tekenen in Turkije. Voor inlichtingen kunt u contact met ons opnemen.

 

Wanneer moet een woonvergunning (Iskan) aangevraagd worden?

Zodra een project is afgerond vraagt de Gemeente om een bewijs van betaling van alle sociale premies van de werknemers op het project. Indien deze lasten zijn afgedragen, kan de woonvergunning worden afgehaald. Bestaande huizen hebben al zo’n woonvergunning maar nieuw opgeleverde woningen zijn genoodzaakt de vergunning aan te vragen. Soms komt deze aanvraag voor kosten koper.

 

Hoe betaal ik de maandelijkse lasten?

Zodra u in Turkije eigendom aanschaft, verzoeken wij u vriendelijk –met onze assistentie- een bankrekening op uw naam te openen waarop u het verkoopbedrag stort zodat op de overeengekomen datum het juiste bedrag door uw opdracht kan worden afgehaald.
Tevens kunt u deze bankrekening gebruiken voor uw vaste lasten en de bank een opdracht geven om de rekeningen automatisch te betalen. In Alanya loopt het waterschap via de Gemeente die nog niet werkt met dit systeem. Indien gewenst, kunnen wij voor u uw waterlasten betalen.

 

Electriciteit in Turkije?

In Turkije is de electriciteitsvoorziening hetzelfde als in Nederland en België, nl. 220 volt. De telefoonaansluiting is echter anders.

 

Heb ik een visum nodig voor mijn verblijf in Turkije?

Zodra u Turkije binnenkomt, bent u verplicht een visum te kopen voor 20,- euro die 3 maanden geldig is. Wilt u langer verblijven dan 3 maanden, kunt u een verblijfsvergunning aanvragen. Meestal wordt deze in 2 dagen afgegeven na overhandiging van het juiste bedrag. Voor een verblijfsvergunning heeft u uw paspoort of reispas nodig, 5 pasfoto’s en een woonadres. De duur van het verblijfsvergunning is naar keuze 1, 3 of 5 jaar.

 

Is een verblijfsvergunning voldoende om te werken in Turkije?

NEE. Om te werken dient u een werkvergunning aan te vragen in Ankara met de benodigde papieren maar er zijn maar weinig beroepen waarvoor deze vergunning wordt afgegeven. Toerisme, onderwijs en overal waar buitenlandse talen nodig zijn vormen geen probleem. Hiervoor heeft u o.a. nodig:
- vertaling van het paspoort
- orginele diploma’s met een vertaalde versie
- pasfoto’s
- diverse andere documenten naar gelang beroep/studie
Wilt u toch een ander soort beroep gaan uitoefenen, is er maar 1 oplossing; u begint een eigen bedrijfje. U wordt directeur in uw eigen bedrijf waardoor u mag controlen, inspecteren en ondertekenen maar u dient turkse werknemers het uitvoerende werk te laten doen.

 

Ik wil graag de bezichtigingstrip met jullie ondernemen, wat nu?

Heel eenvoudig, u neemt contact met ons op zoals u dat wenst en wij regelen de trip voor u.

 

 


Start | Tapu | Service pakketten | Transfer Taxi | Advocaten | TIJDELIJK  VERBLIJF | Vragen Antwoorden

Vragen of problemen in verband met deze website kunnen worden gericht aan [Bedrijfs-e-mail].
Copyright © 2002 [Bedrijfsnaam]. Alle rechten voorbehouden.
Laatst bijgewerkt: zaterdag 25 september 2010.